De spelregels van online bingo

Deze regels gaan over het JogoBingo spel dat wordt aangeboden op BingoFan.nl. Het is een multiplayer spel, dit wil zeggen dat u het spel speelt met meerdere personen tegelijk. In het bingospel kunt u kiezen uit meerdere kamers waarin u kunt spelen. We hebben kamers met de volgende tarieven: 10, 25 en 50 eurocent. U kunt maximaal 10 kaarten kopen en minimaal 1. Als u dus 1 kaart in de 10 cent kamer koopt, kost het meespelen met een potje u dus 10 eurocent, koopt u 10 kaarten in de 50 cent kamer dan kost een potje bingo u 5 euro etc.

Ons online bingospel werkt net zoals het echte bingo, het afvinken van totaal 24 getallen, die in een rij van 5 bij 5 zijn afgebeeld en waarbij het middelste vlak altijd leeg blijft. Helemaal bovenaan staat het woord BINGO. In de eerste verticale lijn, onder de B, kunnen de cijfers 1 tot 15 staan, onder de I-kolom kunnen cijfers 16 tot 30 voorkomen, in de N rij staan maar 4 cijfers (vier plus 1 leeg) en deze kunnen bestaan uit de cijfers 31 tot 45. De G rij kan bestaan uit een van de cijfers uit de reeks 46 tot 60. En de laatste rij, de O rij kan bestaan uit cijfers uit de reeks 61 tot 75. Om zoveel mogelijk combinaties mogelijk te maken zijn de cijfers niet op volgorde afgedrukt. Dezelfde kaarten komen dan ook niet voor maar er is wel een kans dat er op meerdere kaarten tegelijk bingo valt. Dit geldt voor een volle kaart en voor een volle rij. Als dit gebeurd dan wordt het bedrag netjes verdeeld over het aantal winnende kaarten.

Het bedrag dat u kunt winnen hangt geheel af van het aantal spelers dat in een kamer meespeelt en het aantal loten dat ze allemaal totaal gekocht hebben. 30 % van de potprijs gaat naar de patern pot (een vol patroon) en de overgebleven 70 % is voor de pot bij een volle kaart. Rechts bovenaan ziet u hoeveel geld er momenteel in de potten zit. In de chatbox wordt vermeld wie er een prijs heeft en u hoort een geluid. Recht bovenaan kunt u ook de meest recente winnaar zien. De mensen die momenteel allemaal online zijn staan hieronder en aan de kleur van hun naam kunt u zien of ze meespelen of niet, als de namen opgelicht zijn spelen ze mee. En onderaan in het speelveld ziet u de chatbox. In de balk say kunt u berichten intypen en iedereen die in de kamer zit kan dit lezen en gezellig terug chatten. Statistisch gezien geldt het dat met hoe meer kaarten u speelt, hoe meer kans u maakt om te winnen.

De superpot

We hebben in ons bingo spel 3 potten, 1 pot voor een volle rij, 1 pot voor een volle kaart en dan is er ook nog de superpot. Deze superpot loopt op tot een bedrag dat wij van tevoren hebben ingesteld en als dit bedrag is bereikt dan komt er automatisch de volgende ronde een super ronde. In deze super rondes kun je extra geld winnen en de kaartprijzen blijven gewoon hetzelfde. Er wordt 30% bovenop de volle rij pot gezet en 70% bovenop de volle kaart pot.

Bingo spelen voor echte euro’s

We hebben in ons spel een functie om gratis te spelen en om voor echt geld te spelen. Er zijn alleen prijzen te winnen als u voor echt geld speelt. Als u voor geld speelt kunt u in kamers spelen van 10 cent, 25 cent en 50 cent. Tussen elke speelronde heeft u de tijd om nieuwe kaarten te kopen, rechtsboven in het speelveld ziet u een teller, zolang deze teller aftelt kunt u nog bingokaarten kopen. U kunt maximaal 10 kaarten kopen en minimaal 1. Om kaarten te kopen moet u op 1 van de 10 buy knoppen klikken, bovenin het speelveld, hoe meer knoppen u aanzet, hoe meer kaarten u koopt. Ook is er de mogelijk op het knopje buy 1 te klikken zodat er elke keer een kaart bijkomt en als u op de knop buy all klikt dan koopt u in 1 keer 10 kaarten, als u tenminste genoeg saldo heeft. Als u de volgende ronde automatisch mee wilt spelen met het aantal kaarten dat u in de voorgaande ronde had dan kunt u de autobuy knop aanzetten. U kunt speeltegoed storten door op de play for real knop te klikken in het cashier menu rechts onderin en vervolgens de instructies te volgen in het betaalscherm.

Speel bingo gratis

Wilt u ons bingospel eerst even uitproberen? Klik dan op de fun 1 knop. Er zijn wel restricties aan het gratis meespelen, zo heeft u, als u gratis speelt, maar een beperkte tijd toegang tot de kamer waarin u speelt zodat u niet de hele tijd een plaats bezet houdt. Als u een tijd gratis meespeelt krijgt u de melding om een andere kamer te kiezen of om for real mee te spelen.

Veel plezier en succes met het bingo spel!!!